Alt håb ude for sydgrønlandsk atlantrute

Borgmester Simon Simonsen vil bevare Narsarsuaq som Sydgrønlands port til omverdenen, også om vinteren. Det skal ske via serviceaftalen, mener han. Men forslaget, der kom frem under gårsdagens seminar om trafikstrukturen i Sydgrønland, skydes ned af naalakkersuisoq for trafik Jens B. Frederiksen, der betegner det som urealistisk.
24. november 2009 09:11

Det er urealistisk at opretholde en sydgrønlandsk atlantrute. Det mener Naalakkersuisoq for instrastruktur Jens B- Frederiksen.

- Air Greenland har økonomiske vanskeligheder og har været nødt til at afskedige folk, ligesom økonomien på vores landskasse heller ikke er god. Derfor kan man ikke være afhængig af landskassen for at holde ruten mellem Narsarsuaq og København åbent om vinteren, siger han.

Han oplyser, at Naalakkersuisut fornylig har nedsat en transportkommission, som skal komme med deres anbefalinger til næste år, dog at anbefalingerne også vil vedrøre trafikken i Sydgrønland.

- Først derefter, kan vi fra politisk hold komme med langsigtede strategier for infrastrukturen, også med hensyn til serviceaftalerne, siger Jens B. Frederiksen.

Ruten mellem Narsarsuaq og København giver et underskud mellem 12-15 millioner kroner om året, ifølge Air Greenland.

- Da guldminen i Sydgrønland står til at skulle genåbnes, vil det være nødvendigt med en direkte rute til udlandet, og derfor er vi nu afhængige af medlemmerne i Inatsisartut, siger borgmester for kommune Kujalleq, Simon Simonsen.