Alt for få kommer igennem nåleøjet

Grønlands Politi har problemer med at rekruttere nye politibetjente. Alt for mange ansøgere her fra landet lever ikke op til antagelseskravene, og samtidig er det blevet sværere at hente danske politifolk til Grønland.
07. juli 2011 05:28

Politimester Bjørn Tegner Bay kalder det i et interview i AG for en udfordring fremover at skulle tilføre landets politistyrke det nødvendige mandskab. Det gælder både politiaspiranter, uddannede politifolk fra Danmark og jurister.

- Det er ikke en uløselig situation, men vi skal have mere fokus på rekrutteringen, så problemet ikke stiger yderligere, siger han.

Men politimesteren understreger, at det er en udfordring af finde kvalificerede politifolk ud af en befolkning på 56.000 mennesker.

- Dertil kommer, at der fra flere sider er blevet hård konkurrence om den gruppe unge mennesker, som egner sig til at gennemgå en uddannelse på politiskolen i Nuuk. Hvert år kan optages 12 politielever. Men ved den sidste optagelsesprøve blev kun syv erklæret for egnede, siger Bjørn Tegner Bay.

Ifølge politimesteren sikrer man sig under optagelsesprøven, at ansøgerne har både hoved, fysik, moral og psyke til at blive politifolk.

- Men mange falder desværre igennem, når det kommer til den boglige prøve. De mangler ofte helt almindelig viden om samfundet, tilføjer Bjørn Tegner Bay.