Alt bliver ikke på grønlandsk efter den 21. juni

Selvom grønlandsk bliver det officielle sprog den 21. juni, så kommer det ikke til at betyde, at hverken dansk og engelsk forsvinder. Der bliver stadig plads til alle sprog, siger det nye landsstyremedlem for kultur og undervisning Mimi Karlsen.
11. juni 2009 14:03

- Det bliver en vigtig dag, hvor man bliver følelsesmæssigt stolt over at grønlandsk bliver det officielle sprog. Det kommer dog ikke til at betyde at alle folk skal begynde udelukkende at snakke grønlandsk fra den 21. juni, men blot at vi får sagt, at det vigtigste sprog i Grønland bliver grønlandsk, siger Mimi Karlsen.

Ifølge Mimi Karlsen er det politiske mål, at alle får lov til at bruge det sprog de har, og både dansk og engelsk bliver også styrket, da de stadig vil være grønlands uddannelses- og erhvervssprog - også efter den 21. juni.

- Det man vil kunne mærke efter den 21 juni, er, at hvis man kommer et offentligt sted hen og er i tvivl om, hvilket sprog der skal bruges, så er grønlandsk det første sprog man vælger. Man vil dog også kunne bruge dansk, hvis man ikke kan grønlandsk, siger Mimi Karlsen.

Hun fortæller dog samtidig, at alle de skilte i det offentlige rum, der i dag er på dansk i fremtiden bliver på grønlandsk.