AllStarsfeberen nåede også Canada

AllStars-feberen er ikke helt slut. Nyheden om Julies sejr er nu også kommet frem til inuitbefolkningen i Canada og Alaska.
Skrevet af Karsten Sommer
02. juni 2010 07:07

På det arktiske nyhedssite Siku News, fortæller canadiske Victoria Simigaq om korets sejr og den eufori det har skabt her i landet.

- AllStars-koret sang ikke blot for Grønland, men for alle os inuit. Da de modige grønlandske sangere valgte en grønlandsk evergreen, Silarsuaq Takuiuk, i kampen med de danske kor, og alligevel endte med at vinde, blev jeg fyldt af en ubeskrivelig varme og glæde, stærkere end noget jeg tidligere har oplevet, skriver Victoria Simigaq, der til dagligt er folkeskolelærer i Nuuk.

- Som en stolt ørn fik Julie Berthelsen den gruppe af mennesker hun havde samlet i sit kor, og det bedste fra inuitkulturen til at gå op i en højere enhed. Vi er virkelig i en æra hvor vi frigør os fra kolonitiden, og tør stå ved vores sprog og kultur, siger Victoria Simigaq.

Hun kalder ugerne med AllStars-koret for den rene terapi, og håber, at deres indsats kan inspirere unge i hele den arktiske verden, til at tro på deres egne kræfter og kultur.