AllStars-gevinst vakte jubel

Borgmester i Kommune Kujalleq er glad for, at Nanubørn vil bruge de 250.000 kroner fra AllStars til et værested for socialt udsatte børn og unge i Sydgrønland.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
31. maj 2010 13:49

En glad Krissie Berthelsen Winberg modtog i dag 250.000 kroner på Nanubørns vegne. Pengene skal sikre flere væresteder til socialt udsatte børn og unge rundt om i Grønland.

- At få 250.000 kroner til vores arbejde i Nanubørn fra Julie AllStars er helt vildt. Vi vil nu etablere et nyt værested et sted i Grønland inden udgangen af året, siger Nanubørns initiativtager Krissie Berthelsen Winberg.

Der er allerede etableret et værested i Nuuk, hvor socialt udsatte børn kan komme, når de har brug for det. Nanubørn har startet en dialog med Kommune Kujalleq samt Qaasuitsup Kommunia for at opstarte nye væresteder på kysten inden årets udgang.

- Vi satser på at etablere væresteder for børn i alle kommuner, siger Krissie Berthelsen Winberg, som også er storsøster til Julie Berthelsen.

Borgmesteren i Kommune Kujalleq Simon Simonsen bekræfter, at der siden februar har været dialog mellem kommunen og børneorganisationen. Han har endnu ikke officielt givet tilsagn til at gå med på Nanubørns planer omkring et værested i Kommune Kujalleq, men siger, at han tager imod ideen med kyshånd.

- Det er noget samfundet har brug for, siger Simon Simonsen.

I Qaqortoq har man ifølge bogmesteren kunnet mærke et klart fald i ungdomskriminaliteten, efter fodboldbanen med kunstgræs blev taget i brug. Derfor er det af stor betydning med tiltag, der fokuserer på børns vilkår i samfundet, lyder det fra borgmesteren.