Flådechef: Alle har det dårligt med det her

Fire besætningsmedlemmer fra Polar Seafoods trawler, Polar Nanoq, er blevet anholdt i Island. Tre i forbindelse med en 20-årig kvindes forsvinden og en i forbindelse med fundet af hash ombord. En person er løsladt igen.
Arkiv: Trawleren på billedet har ikke noget med den aktuelle sag at gøre Foto © : KNR
19. januar 2017 15:36

Skibets øvrige 24 besætningsmedlemmer er indlogeret på et hotel i Reykjavik og stemningen er tung, fortæller flådechef i Polar Seafood, Jørgen Fossheim.

- De har det selvfølgelig dårligt med det. Alle har det dårligt med det her. Vi er faktisk sammen med dem her på hotellet og har samlet dem, siger Fossheim.

Han fortæller, at de har en grønlandsk tolk og en psykolog fra Røde Kors, og at de prøver at snakke tingene gennem og sætte ord på følelserne.

- Der er forvirring og frustration, og så er det selvfølgelig ikke sjovt at få besked på at skulle blive på skibet af politiet. Det er det jo for ingen af os, siger flådechefen.

Besætningen er nu blevet sendt fra skibet på grund af politiets undersøgelse. En undersøgelse som førte til fundet af en stor mængde hash.

- Det er smugling. Helt sikkert ja, siger han.

Noget som ærgrer Polar Seafood, som gennem mange år har forbudt både spiritus og hash om bord. 

-  Vi er chokeret over, at man finder stor mængde hash. Det er vi i allerhøjeste grad.

Flådechefen glæder sig til, politiet er færdige med deres undersøgelser på skibet, så Polar Nanoq kan vende tilbage på havet.

- Dem som gerne vil de kan rejse hjem, men vi skal ud og fiske igen, så derfor har vi ikke sendt nogen hjem, siger Jørgen Fossheim fra Polar Seafood.

Der var tidligere torsdag fire personer fra besætningen, der var anholdt. I mellemtiden er den ene blevet løsladt igen, mens to andre er varetægtsfængslet i sagen om den forsvundne kvinde. Yderligere en person er anholdt i forbindelse med fund af narkotika ombord på skibet.