Alkoholforbuddet har en gunstig virkning

Naalakkersuisoq for Uddannelse og Forskning, Palle Christiansen har ikke tænkt sig at gribe ind overfor forbuddet mod alkohol på GU-kollegiet i Aasiaat. Det fremgår af et §37-svar til Kristian Jeremiassen fra Siumut.
Skrevet af Mads Ullerup
03. marts 2012 15:55

Ganske vist betaler de uddannelsessøgende selv en del af huslejen og har råderet over boligen. Men, understreger Palle Christiansen, kollegieboliger stilles til rådighed af Selvstyret på særligt gunstige vilkår for at de studerende kan gennemføre en uddannelse.

Og i den forbindelse har betalingsforholdet intet at gøre med, under hvilke vilkår udlejningen sker, hvad enten det drejer sig om husdyrhold, rygning eller alkohol.

Palle Christiansen siger samtidig, at det er op til den enkelte kollegieadministration selv at fastsætte de ordensregler, der skal være gældende. 

Han henviser også til de erfaringer, der er gjort i Aasiaat med en mere lempelig alkoholpolitik, der blandt andet har medført fravær både fysisk og lektiemæssigt, samt tyverier, vold,  hærværk og øget tilstedeværelse af uvedkommende personer.

På den baggrund finder Palle Christiansen ikke anledning til at kritisere, at GU i Aasiaat har fastsat ordensregler, der blandt andet forbyder alkohol på kollegiet.

Forbuddet har haft en gunstig virkning på gymnasiets hovedformål, der er at sikre de unge en gymnasial uddannelse under betryggende forhold. Og det gælder ikke mindst i forhold til de mindre-årige og de børnefamilier, der også bor i kollegiet, skriver Palle Christiansen blandt andet i sit svar til Kristian Jeresmiassen.