Alkoholforbrug halveret

Det er en myte, at grønlændere drikker mere end danskere. De seneste 20 år er alkoholforbruget i Grønland raslet ned, så befolkningen i dag drikker mindre end i Danmark. Og det høster ros fra de øvrige nordiske lande.
Skrevet af Karsten Sommer
07. oktober 2009 07:22

Det grønlandske alkoholforbrug er blevet halveret i de sidste 20 år. Og det vækker opsigt i de øvrige nordiske lande.

- Grønland blev specielt bemærket under det nordiske rusmiddelseminar, der foregik på Åland i august, fordi alkoholforbruget bliver ved med at falde, fortæller fagchef for sundhed og forebyggelse, Line Dalentoft fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Alkoholforbruget er mere end halveret fra 22 liter ren alkohol for 20 år siden til 10,55 liter i 2008. Og det er et forbrug, der falder år for år.

Danmark forbruger således nu mere alkohol end den grønlandske befolkning, konstaterede det nordiske rusmiddelseminar. De andre nordiske lande roste de grønlandske myndigheder for deres bevidste alkoholpolitik, der har nedsat forbruget så massivt.

- Det skyldes vedvarende forebyggelse, samt at alkoholmisbrug ikke længere er et tabuemne, siger Line Dalentoft til Sermersooqs hjemmeside.

Naalakkersuisut er i øjeblikket i gang med en forstærket indsats på det forebyggende sundhedsfremmende arbejde, der også sætter fokus på drikkeri.