Aleqa: Vi laver ikke forsoningskommission på grund af manglende selvværd

Forhenværende formand for Inatsisartut, Josef Motzeldt, Inuit Ataqatigiit, undrer sig over, at den grønlandske regering vil bruge 10 millioner kroner på en Forsoningskommission, da pengene i stedet kunne bruges til kunst og kultur, der kan øge den grønlandske selvværd. Naalakkersuisuts formand, Aleqa Hammond undrer sig dog over, hvorfor Josef Motzfeldt har taget diskussionen i de danske medier og ikke her i Grønland.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
25. februar 2014 12:28

Forhenværende formand for Inatsisartut, Josef Motzeldt, Inuit Ataqatigiit, undrer sig over, at den grønlandske regering - en koalition med Siumut i spidsen - forvalter samfundet på baggrund af fordomme og skriver i en artikel i den danske dagblad, Information, at vi stedet for at græde over, hvor undertrykte vi er, og bruger knap 10 millioner kroner på en forsoningskommission, så burde den grønlandske regering investere i kunst og kultur, der kan øge den grønlandske selvværd.

Naalakkersuisuts formand, Aleqa Hammond undrer sig over, hvorfor Josef Motzfeldt har taget diskussionen i de danske medier og ikke her i Grønland.

- Jeg har en anderledes syn på, i forhold til Josef Motzfeldts tilgang til, hvor debatten skal være. Jeg synes debatten skal køres her i Grønland og ikke i de danske aviser. Jeg tror heller ikke, at det grønlandske folk lider af en mindreværdskompleks. Jeg tror vi har et meget stærkt folk, som ved hvor det er på vej hen. Det kan man se på den tilslutning, der er på Selvstyrets aftale om at oprette en forsoningskommission, siger formanden for Naalakkersuisut.

I dagbladet Information skriver Josef Motzfeldt også, at i stedet for at danne en forsoningskommission og græde over, hvor undertrykte vi er, så burde man bruge de knap 10 millioner kroner til at styrke grønlændernes selvværdsfølelse og skabe identifikation af fælles samfundsværdier.

- Det jeg mener med min artikel er, at vi istedet for at bruge bevillingerne til en kommission, så vil det være bedre hvis vi bruger penge til kunst og kultur og på den måde gøre os mere stærke.

Til denne udmelding siger, Naalakkersuisuts formand.

- Det her spørgsmål er mere end bare kulturmidler. De her midler, der bliver givet, skal være med til at styrke vores fokus omkring forskning, kultur, litteratur, børn og unge arbejde og alle aspekter i samfundet, siger Naalakkersuisut formand, Aleqa Hammond.