Aleqa melder sig i valgkampen

Efter længere tids spekulationer blev det lørdag eftermiddag præsenteret, at Aleqa Hammond stiller op for Nunatta Qitornai ved det kommende valg til Inatsisartut.

På et pressemøde lørdag blev det afsløret, at den tidligere formand for Naalakkersuisut og partiet Siumut stiller op for partiet Nunatta Qitornai.

Ifølge stifter af partiet er Aleqa Hammond en stæk karakter og en meget væsentlig politiker, som har en klar stemme i den politiske debat.

Desuden slår Vittus Qujaukitsoq også fast, at der er tale om en gensidig tiltrækning der nu resulterer i, at den tidligere formand for Siumut nu stiller op for Nunatta Qitornai.

Tilbage i 2013 måtte Aleqa Hammond forlade posten som formand for Naalakkersuisut, da det kom frem, at hun havde brugt over 100.000 kroner af selvstyrets landskasse til private formål, og i 2016 blev hun ekskluderet fra Siumut, da hun havde misbrugt sit folketings-kreditkort.

Men det er ifølge Vittus Qujaukitsoq ikke en hindring for, at hun får lov at stille op for Nunatta Qitornai.

- Jeg er ikke i politik for at være dommer overfor andre mennesker eller politikere. Jeg er her for at arbejde for Grønlands og befolknings interesser, og skal derfra arbejde for, at landet udvikles i den retning, som vi mener bedst tjener Grønland, siger Vittus Qujaukitsoq til KNR.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt