Aleqa møder Thorning

Efter gårsdagens politiske rystelser indleder Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond i dag en omfattende rundrejse med besøg i Danmark, Belgien og Norge.
Aleqa Hammond
07. januar 2014 06:59

Onsdag mødes Aleqa Hammond med statsminister Helle Thorning-Schmidt. På dagsordenen er blandt andet, opfølgning på uran-samarbejdet, storskalaprojekterne - og specielt processen med den danske følgelovgivning, Arktisk samarbejde, kontinentalsokkelprojektet - det vil grænsedragningen i Arktis og endelig lovgivningen omkring de juridisk faderløse.

Herudover er Hammond også vært ved den årlige nytårsreception på Grønlands Repræsentation i København. Inden da mødes hun om formiddagen med USA’s ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

På fredag er Formanden for Naalakkersuisut inviteret i audiens hos Dronningen, og efterfølgende er der  frokostmøde med Udenrigsminister Holger K. Nielsen.

Turen går videre til Bruxelles, hvor Formanden for Naalakkersuisut skal være vært ved den første nytårsreception holdt i Grønlands Repræsentation i Bruxelles, onsdag d. 15. januar.

De inviterede er alle relevante beslutningstagere fra EUs institutioner - det vil sige rådet, kommissionen og parlamentet samt  ambassadørerne fra EUs medlemslande og andre aktører i Bruxelles med relevans for samarbejdet omkring Grønlands interesser ved EU.  

Endelig er Aleqa Hammond inviteret til at tale ved den årlige Arctic Frontiers-konference d. 21. januar i Tromsø, Norge, hvor der også bliver lejlighed til at holde møde med den nyvalgte norske statsminister Erna Solberg.

Formanden for Naalakkersuisut ventes tilbage i Nuuk d. 24. januar.