Aleqa langer ud efter oppositionen

Selvom Aleqa Hammond forleden appelerede til konstruktivt samarbejde mellem partierne i Inatsisartut ved den netop indledte forårssamling, er der ikke mange smukke ord til oppositionen i en udtalelse fra Aleqa Hammond i går.
Skrevet af Karsten Sommer
20. marts 2014 14:43

I anledning af etårsdagen for valget peger hun på, at befolkningen ved valget vendte ryggen til den forrige regering og dens mangel på handling.

- Den forrige regering skabte med sin utydelighed og mangel på prioriteringer ingen resultater, som kunne måles i mærkbare forbedringer i samfundsøkonomien og i udsigterne for befolkningen i de kommende år, skriver Aleqa Hammond.

Men det har den nuværende regering lavet om på, mener hun og fremhæver vedtagelsen af den reviderede storskalalovgivning og afskaffelsen af nultolerancepolitikken over for uran.

- Nultolerancen har i alt for mange år begrænset vores muligheder for at udnytte vores egne ressourcer, skriver formanden for Naalakkersuisut, der dog erkender, at regeringens prioriteringer har  været hårde, så hårde at nogen har syntes, det gjorde ondt.

Og her efterlyser hun et klarere modspil fra oppositionen. Befolkningen skal vide hvad alternativerne er til de beslutninger, som Naalakkersuisut under sin fire-årige valgperiode træffer.

- Oppositionen skylder at forklare, hvad de ville have gjort anderledes, hvis de var ved magten?, skriver Aleqa Hammond, der også beder om en klar melding fra oppositionen, om de har tænkt sig at omgøre beslutningerne, hvis de kommer til magten efter næste valg?

- Såfremt oppositionen reelt ikke ønsker den udvikling inden for råstofsektoren, som Naalakkersuisut med sin råstofstrategi beskriver, hvor skal de midler, som kommer til at mangle i landskassen, når flere skal på pension, og bloktilskuddet gradvist reduceres, så komme fra?, spørger Aleqa Hammond.

- Jeg arbejder blot hårdt for at skabe opmærksomhed og forståelse for, hvad Grønland kan tilbyde. Og vores arbejde bliver efterhånden anerkendt internationalt, skriver Aleqa Hammond, der slår fast, at Naalakkersuisut har tænkt sig at fortsætte arbejdet med at sætte gang i udviklingen inden for råstofområdet, som beskrevet i Naalakkersuisuts olie- og mineralstrategi.