Aleqa: Ikke acceptabelt at true

Aleqa Hammond maner nu til forsoning i Siumut, men sender også lige et par håndmadder ud til kamphanerne.
10. juli 2013 07:34

Der har de seneste dage kørt en hidsig debat mellem naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq og medlem af inatsisartut, Per Berthelsen.

Debatten startede, da Vittus Qujaukitsoq truede Per Berthelsen med at indstille sin orlov fra Inatsisartut, hvilket vil betyde, at Per Berthelsen mister sin plads.

Vittus Qujaukitsoqs voldsomme udmelding kom efter, at Per Berthelsen havde kritiseret fyringen af departementschef Jan H. Lynge Pedersen, som i følge Per Berthelsen var meget kompetent.

Siden svarede Per Berthelsen skarpt igen og sagde at grundlaget for kritikken virkede nærmest latterlig, og at det var et angreb på ytringsfriheden.

På trods af, at en naalakkersuisoq truer med at sende en partifælle ud af inatsisartut, mener Aleqa Hammond dog ikke nogen grund til at male fanden på væggen.

- Det er ikke noget nyt, at vi ryger lidt i totterne på hinanden. Vi er et parti, som ikke holder os tilbage fra at kritisere hinanden, hvis vi føler, at vi vil gøre det. Jeg tager det ikke som det helt store problem, at man har lidt drillerier internt, siger Aleqa Hammond.

Hun slår dog fast, at hun ikke synes, at det er ok at true hinanden, men sender også en melding om, at tålmodigheden har sin grænse.

- Det er ikke godt, og det er ikke acceptabelt at true nogen. Hvis man gerne vil kritisere hinanden skal det også være baseret på en konstruktiv kritik. Jeg synes samtidigt også at driller man hinanden, og når man en hvis grænse, så må man tage det derfra og tage konsekvenserne deraf, siger Aleqa Hammond.

Hun ønsker dog ikke at uddybe, hvilke konsekvenser der kunne være tale om.