Aleqa Hammond vil ikke tage stilling i sprogdebat

Sprogdebat, undertrykkelse og diskussionen om hvorvidt racisme i vores samfund er forståelig og en naturlig proces, har de seneste dage buldret afsted her på KNR, hvor blandt andre Naaja Nathanielsen, IA og Randi Broberg, Parti Inuit har været på banen.

Landets leder Aleqa Hammond ønsker ikke at vælge side i debatten eller forholde sig til den spirende racisme eller undertrykkelse, som visse befolkningsgrupper oplever.

- Jeg synes ikke, det er min opgave, at sige hvem der har ret, og hvem der ikke har ret. Jeg synes det er en helt naturlig debat i et samfund, hvor der er to kulturer og flerer sprog, at man snakker om, hvilke sprog der er vigtige, og hvilke der ikke er, sagde Aleqa Hammond og fortsætter.

- Jeg synes, det er vigtigt at et samfund der ændrer sig politisk naturligvis vil have nogle diskussioner, som er vigtige og helt naturlige at tage.

Men skal dansktalende grønlændere accepeterer racisme?

- Jeg synes det er vigtigt at pointere, at sprog drejer sig ikke om race.

Nej, men diskussionen går på, at der har været en spirende racisme mod dansktalende grønlændere. Skal de finde sig i det?

- Det må du spørge hende om, jeg kan ikke tale på vegne af Naaja.

Nej, men du kan vel tale på dine egne vegne, om du synes det er ok?

- Jeg vil gerne pointere en gang mere. Sprog drejer sig ikke om race. Det drejer sig om et værktøj, man skal bruge til at integrere sig med, og sprog er et meget vigtigt værktøj til at kommunikere med andre. Og derfor kan jeg kun råde til, at der skal udvises forståelse for det sprog man vælger at bruge, og der skal udvises respekt omkring det, sagde Aleqa Hammond.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt