Aleqa Hammond opstilles som formandskandidat

Siumut Nuuk opstiller og støtter nuværende Landsstyremedlem for Finanser og Udenrigsanliggender Aleqa Hammond som formandskandidat til ovennævnte afstemning, skriver formanden for Siumut Nuuk Kim Godtfredsen i en pressemeddelelse.
Skrevet af Jokum Nielsen
29. december 2007 12:53

Siumut Nuuk har følgende argumenter til opstilling og støtte af Aleqa Hammond:
For det første; Aleqa Hammond har i sin forholdsvis korte politiske karriere på lidt over 2 år, opnået gode og meget tilfredsstillende resultater. Aleqa Hammond har været Landsstyremedlem for Familie og Justitsvæsen, og er på nuværende tidspunkt Landsstyremedlem for Finanser og Udenrigsanliggender.Siumut Nuuk har følgende argumenter til opstilling og støtte af Aleqa Hammond:

For det første; Aleqa Hammond har i sin forholdsvis korte politiske karriere på lidt over 2 år, opnået gode og meget tilfredsstillende resultater. Aleqa Hammond har været Landsstyremedlem for Familie og Justitsvæsen, og er på nuværende tidspunkt Landsstyremedlem for Finanser og Udenrigsanliggender. Landsstyreområder, der stiller store krav til en solid og resultatorienteret indsats og udvikling.

For det andet; ved opstilling af Aleqa Hammond ønsker Siumut Nuuk at markere, at den yngre generation nu er klar til at tage roret i egen hånd, og Siumut Nuuk er ikke i tvivl om, at Aleqa Hammond har de egenskaber, der skal til for at være frontløber for Siumut.

For det tredje; herudover ønsker Siumut Nuuk at markere kønnenes ligestilling i Siumut, da de tidligere formænd og den nuværende formand i Siumut var og er mænd. Siumut Nuuk mener, at Aleqa Hammond er den rette person, der kan give kvalificeret modspil til andre opstillere til formandsposten.

For det fjerde; Aleqa Hammond har en bredspektret erfaring i såvel internt i Kalaallit Nunaat som eksternt i den internationale politiske arena. Aleqa Hammond har tidligere været en bemærkelsesværdig frontløber i såvel turismeerhvervet som ICC, ligesom hun i kraft af sine sproglige evner har kontakter i såvel bygd som hele verden, som Siumut kan gøre nytte af.

I forbindelse med Siumut Nuuks opstilling og støtte af Aleqa Hammond har Finn Heilmann trukket sin udmelding om at ville stille op til ovennævnte formandsvalg tilbage og støtter op om Siumut Nuuks opstilling af Aleqa Hammond.