Aleqa Hammond: Nukissiorfiits lån skal figurere i finansloven

Da medlem af Naalakkersuisut for Finanser Palle Christiansen den 7.august fremlagde finanslovsforslaget for 2010, pyntede han på tallene. Det siger formand for Siumut Aleqa Hammond.
Skrevet af Mads Lynge
17. august 2009 12:00

Det var hovedtallene i finanslovsforslaget, der blev fremlagt den 7.august. Her blev de såkaldte nettoudlån til selskaberne ekskluderet. Aleqa Hammond mener, at det er at sætte tallene ud på et sidespor for derved at pynte lidt på resultatet.

- Det er ikke på sin plads. Så længe selskaberne har en direkte tilknytning til det grønlandske Selvstyre, har de en direkte tilknytning til Landskassen. Derfor bør de være inkluderet i det såkaldte DAU-resultat, da det er Landskassen, der skal financiere udlånene, siger Siumuts formand Aleqa Hammond:

- De skal naturligvis med, fordi de er lovbundne. Så længe Nukissiorfiit ikke bliver omdannet til et aktieselskab, vil de altid stå i DAU-resultatet i finansloven, siger formand for Siumut Aleqa Hammond. Naalakkersuisut, Landsstyret, sigter efter en finanslov med et overskud på 100 millioner kroner i 2013.