Aleqa Hammond: Hårdtarbejdende Obama vækker respekt

Aleqa Hammond er i New York til FN's generalforsamling. Hun er imponeret over en hårdtarbejdende og modig præsident Obama, der kæmper for sine mærkesager.
Skrevet af Karsten Sommer
04. november 2009 17:54

I dag er det et år siden, at præsident Obama vandt det amerikanske præsidentvalg. I går tabte hans parti dog to suppleringsvalg, og meningsmålingerne går nedad. Men Siumuts formand, Aleqa Hammond, som i disse dage er i New York, mener, at Obama stadig nyder respekt blandt befolkningen i USA.

- Der er forskel på, om man snakker med folk fra det politiske system eller den almindelige borger på gaden. Blandt embedsmænd og lignende er der stor respekt for Obamas kamp for blandt andet sundhedsreformen og andre besværlige politiske emner, som andre præsidenter ikke har turdet røre ved. Mens manden på gaden mere focuserer på arbejdsløshed og økonomisk sikkerhed og gerne vil se hurtige resultater, siger Aleqa Hammond, der fulgte borgmestervalget i New York i går på nærmeste hold.

- Det valg handlede netop om frygten for arbejdsløshed og den daglige økonomi. Og man mærker den økonomiske krise i hverdagen. Blandt andet har jeg lagt mærke til, at mange teatre lukker i New York, fordi der er for få tilskuere, fortæller Aleqa Hammond.

Hun mener dog, at præsident Obama vil bevare sin popularitet, hvis han kan nå at få gennemført sine mærkesager.

- Han har så store ambitioner for USA, og arbejder så hårdt for at nå sine mål, at jeg tror han vil bevare respekten blandt de amerikanske vælgere, slutter Aleqa Hammond fra FN-bygningen i New York.