Aleqa Hammond: Det burde ikke komme bag på ICC

Ifølge Aleqa Hammond er det ikke noget nyt politisk ønske, at ICC i langt højere grad bør stå på egne ben.
09. april 2014 06:52

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond mener ikke, at det burde komme bag på ICC's formand, Aqqaluk Lynge, at Landskassens tilskud til organisationen frem til 2018 udfases med en million om året fra de 5,2 millioner kroner organisationen modtog sidste år.

Ifølge Aleqa Hammond er det ikke noget nyt politisk ønske, at ICC i langt højere grad bør stå på egne ben.

- Udfasningen af tilskud til ICC har således været diskuteret i finanslovssammenhæng siden 2008 og har af det forrige Naalakkersuisut - IA, Demokraterne og Kattusseqatigiit Partiiat - været foreslået både i 2010, 2011 og 2012, understreger hun og henviser i øvrigt til, at både ICC Canada og ICC Alaska i meget vid udstrækning dækker deres egne aktiviteter gennem ansøgninger til nationale og internationale programmer og fonde.

- ICC har kunnet forberede sig på denne proces i mange år, og den kan derfor ikke komme som nogen overraskelse for ICC, tilføjer Aleqa Hammond.

Aqqaluk Lynge sagde forleden til KNR, at ICC på grund af Finansloven er i fare for at lukke ned, og at ICC-Grønlands deltagelse ved ICC's generalforsamling i år i Inuuvik i Canada kan blive aflyst på grund af manglende midler.

Men den del af kritikken afviser Aleqa Hammond og siger, at ICC Grønland ekstraordinært har søgt og fået bevilget 100.000 kroner fra Udenrigsdirektoratets Internationale Konto til deltagelse ved generalforsamlingen.

Det er af ICC Grønland blevet oplyst, at budgettet for deres deltagelse ved generalforsamlingen udgør 2,2 millioner kroner.