Foto: Siumut Folketingimi

Aleqa Hammond bliver officielt formand for Grønlandsudvalget

I morgen onsdag bliver Aleqa Hammond officielt udpeget til formand for Grønlandsudvalget i Folketinget, når udvalget holder møde.

I morgen onsdag bliver Aleqa Hammond officielt udpeget til formand for Grønlandsudvalget i Folketinget, når udvalget holder møde.

Det sker, efter Venstre i december overgav formandsposten til Aleqa Hammond mod krav om, at hun ikke stemmer imod regeringen i danske sager, der kan risikere at vælte regeringen.

Med aftalen har regeringen dermed fået et ekstra mandat i Folketinget.

LÆS OGSÅ Vi har købt en grønlænder

Næstformandsposten forventes at gå til Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit, som er den eneste grønlandske repræsentant fra rød blok i Folketinget. Hun overtager posten som næstformand fra Aleqa Hammond.

Handlen mellem Aleqa Hammond og Venstre blev i december mødt med stor overraskelse fra de øvrige partier på Christiansborg.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond bliver ny formand for Grønlandsudvalget

Aftalen fik tidligere på måneden Venstres egen skatteminister Karsten Lauritzen til at udtale i en lukket forsamling, at Venstre havde “købt en grønlænder”. En udtalelse, som han efterfølgende har beklaget, også over for Aleqa Hammond selv.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt