Foto: Folketinget

Aleqa Hammond blev væk fra vigtige møder

Grønlandsudvalgets nye formand, Aleqa Hammond, var ikke til stede ved to forskellige møder i denne uge, selvom hendes mærkesager var på dagsordenen, og statsministeren var på besøg.

Der var store emner på dagsordenen, da Grønlandsudvalgets onsdag og torsdag havde vigtige møder i kalenderen.

Onsdag var der udvalgsmøde med emner som servicekontrakten på Pituffik og miljøoprydningen af Camp Century på dagsordenen, og torsdag havde udvalget det årlige møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Her var igen grønlandske mærkesager på bordet, og det var et godt møde, fortæller næstformand i udvalget, Aaja Chemnitz Larsen (IA).

Aaja: Et af de vigtigste møder

- Jeg vil sige, at det er et af de vigtigste møder for Grønlandsudvalget - at have de her åbne og direkte møder med statsministeren.

- Derfor synes jeg også, at det er meget højt på dagsordenen for Grønlandsudvalget, at vi netop bruger den her mulighed for at snakke direkte med statsministeren til at tage nogle af de aktuelle sager op, som vi er optaget af i Grønlandsudvalget, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ Danmark overtræder oprindelige folks rettigheder

Årligt møde

Et andet af udvalgets medlemmer, Karsten Hønge (SF), var også med til mødet torsdag. Han beskriver mødet som en årlig orientering fra statsministeren til udvalget. 

- Det er ét vigtigt møde. Det er en god mulighed for at være på 'tomandshånd' med statsministeren. Vi kom omkring vigtige ting som Pituffik og Grønlands ønske om øget selvstændighed, siger han til KNR.

Vejret skyld i afbud

Formand for udvalget, løsgænger Aleqa Hammond, var dog ikke til stede ved møderne, selvom der var flere af hendes store mærkesager på dagsordenen. Hun oplyser, at hun var forhindret i at komme til Danmark på grund af vejret.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond bliver ny formand for Grønlandsudvalget

Men hvis formanden havde ønsket at møde op til de to møder, havde det været muligt at komme med en flyafgang.

Air Greenland oplyser til KNR, at der var flyafgange til Danmark både mandag og tirsdag i denne uge. Der har dog været forsinkelser på grund af vejret, og derfor indsatte man tirsdag en ekstra afgang.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond fraværende i Folketinget

KNR har kontaktet Aleqa Hammond på e-mail, sms og telefon for at høre, hvorfor hun ikke dukkede op til møderne onsdag og torsdag. Hun har kun ønsket at svare skriftligt, hvor hun konstaterer, at hun ikke er herre over vejret.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!