Foto: Siumut

Aleqa fravalgte også Folketinget sidste år

Sidste år prioriterede Aleqa Hammond at deltage i et borgermøde og Arctic Winter Games fremfor møder i Grønlandsudvalget og Folketinget.

Aleqa Hammond udeblev i denne uge fra to vigtige møder i Grønlandsudvalget, hvor hun ellers er blevet formand.

Det er ikke første gang Aleqa Hammond fravælger sit arbejde i Folketinget. Således valgte hun også at blive væk fra vigtige møder i marts sidste år. 

Her udeblev hun fra en spørgetime med statsministeren, hvor der var mulighed for at de nordatlantiske mandater også kunne stille spørgsmål. Noget de kun har mulighed for fire gange om året.

Dagen efter deltog hun heller ikke, da Grønlandsudvalget havde kaldt udenrigsministeren i samråd om Pituffik-sagen. 

Årsagen til Aleqa Hammonds fravær var sidste år, at hun valgte at rejse til Grønland i slutningen af februar, hvor hun holdt borgermøde i Nuuk om sit arbejde i Folketinget, samt deltog som gæst under Arctic Winter Games.

Aleqa Hammond ønskede ikke at lade sig interviewe om fraværet, men skrev i en mail til KNR hun havde borgermøde i Nuuk og at hun skulle videre til borgermøder i Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat, Ilulissat og Uummannaq. 

- Denne række af borgermøder har jeg planlagt længe. Prioriteringerne er mine egne prioriteringer, og jeg har det godt med det, skrev Aleqa Hammond i mailen.

Borgermøderne i Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat, Ilulissat og Uummannaq var planlagt af folketingsmedlemmet selv og startede først 16 dage efter møderne i Folketinget var overstået.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!