Aleqa fravalgte også Folketinget sidste år

Sidste år prioriterede Aleqa Hammond at deltage i et borgermøde og Arctic Winter Games fremfor møder i Grønlandsudvalget og Folketinget.
Foto © : Siumut
03. marts 2017 14:53

Aleqa Hammond udeblev i denne uge fra to vigtige møder i Grønlandsudvalget, hvor hun ellers er blevet formand.

Det er ikke første gang Aleqa Hammond fravælger sit arbejde i Folketinget. Således valgte hun også at blive væk fra vigtige møder i marts sidste år. 

Her udeblev hun fra en spørgetime med statsministeren, hvor der var mulighed for at de nordatlantiske mandater også kunne stille spørgsmål. Noget de kun har mulighed for fire gange om året.

Dagen efter deltog hun heller ikke, da Grønlandsudvalget havde kaldt udenrigsministeren i samråd om Pituffik-sagen. 

Årsagen til Aleqa Hammonds fravær var sidste år, at hun valgte at rejse til Grønland i slutningen af februar, hvor hun holdt borgermøde i Nuuk om sit arbejde i Folketinget, samt deltog som gæst under Arctic Winter Games.

Aleqa Hammond ønskede ikke at lade sig interviewe om fraværet, men skrev i en mail til KNR hun havde borgermøde i Nuuk og at hun skulle videre til borgermøder i Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat, Ilulissat og Uummannaq. 

- Denne række af borgermøder har jeg planlagt længe. Prioriteringerne er mine egne prioriteringer, og jeg har det godt med det, skrev Aleqa Hammond i mailen.

Borgermøderne i Maniitsoq, Sisimiut, Aasiaat, Ilulissat og Uummannaq var planlagt af folketingsmedlemmet selv og startede først 16 dage efter møderne i Folketinget var overstået.