Aleqa: Det er ikke os, der er noget galt med

Siumuts leder Aleqa Hammond mener ikke, at oppositionen har nogen skyld i, at samarbejdet i Finansudvalget mildest talt sejler.
29. marts 2011 10:32

Aleqa Hammonds udtalelse kommer, selvom det er udvalgsmedlem Per Berthelsen - og ikke formanden Olga P. Berthelsen, der har meldt ud, at et samarbejde er umuligt på grund af den seneste tids blæst om især Air Iceland-aftalen.

- Nej, det kan ikke lade sig gøre. Hvis holdningen er den, jeg frygter, kan der ikke på nogen måder opnås et samarbejde, siger medlem af Finansudvalget for Siumut, Per Berthelsen, om chancerne for at udvalget fremover kan samarbejde.

Og den holdning er ikke i sig selv et problem, mener hans partiformand.

- Problemet ligger et andet sted, nemlig hos Finansudvalgets formand. Og det er et problem, der skal løses af formanden og ikke af de enkelte medlemmer, lyder Aleqa Hammonds diagnose af Finansudvalgets tilstand.

Efter hendes mening består hele problemet i formand Olga P. Berthelsens stil:

- Jeg tror, formanden skal have en mere åben tilgang. Jeg tror også, hun skal skal sikre, at udvalgsmedlemmerne uanset bagland føler sig velkomne og at deres holdninger bliver hørt. Jeg tror ikke, at hun lever op til den rolle nu, siger Aleqa Hammond.

Og til spørgsmålet om oppositionen ikke selv bør tage et ansvar for at skabe samarbejde, lyder svaret:

- Vi gør hvad vi skal. Og det er at gå sagligt og professionelt til værks i vores udvalgsarbejde, så det fejler ikke noget. Jeg mener bare, at formanden bliver nødt til at gøre noget ved sin stil i sin ledelse. Og hun bliver nødt til at rådføre sig i Formandskabet for at finde ud af, hvordan hun bedst muligt kan ændre på det her.

I Radioavisen igår fortalte Per Berthelsen, at han stærkt overvejede at forlade sin post i Finansudvalget, men at Siumut-gruppen overtalte ham til at blive. Siumut-lederen er nemlig godt tilfreds med Per Berthelsens arbejde:

- Per har en udmærket tilgang til sit arbejde. Det havde han også under den tidligere formand. Der havde de en god ånd og god debat og dialog om de samme holdninger og punkter. men det er umiddelbart ikke det samme med Olga. Og hvad Per siger, er det samme som det, gruppen siger, lyder det fra Aleqa Hammond.