Alcoa-modstandere inviterer til møde

Vrede Maniitsoq-borgere får i aften chance for at lufte deres modstand mod Alcoa-planerne når Alcoa-modstanderne afholder borgermøde.
25. november 2010 09:03

Modstandere består af en gruppe borgere i Maniitsoq, der blandt andet er bekymrede over Greenland Developments utilstrækkelige oplysningskampagne, miljøkonsekvenserne og antallet af arbejdspladser, som aluminiumssmelteren vil kunne kaste af sig.

Gruppen mener, at oplysningsgrundlaget om Alcoaprojektet er så mangelfuldt, at man ikke bør træffe beslutning ud fra det, og de frygter, at en gennemtrumfning af projektet vil skade sammenholdet i samfundet og respekten for demokratiske principper, har en af initiativtagerne Bjarne Lyberth tidligere udtalt.

Men også fra lokalpolitisk side har der været utilfredshed. Det gælder dog mere selve debatten.

- Interesseorganisationer og enkeltpersoner i Nuuk fortæller henover hovedet på os, hvor skidt aluminiumsproduktionen er for os, skrev viceborgmester og borgmester i Qeqqeta Kommunia, Karl Lyberth og Hermann Berthelsen forleden i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig personligt meget til at høre, hvad de lokale modstandere af aluminiumsprojektet har at fortælle. De lægger tilsyneladende op til saglig debat, sagde Karl Lyberth for få dage siden.

Om det bliver tilfældet, kan vurderes i aften. Greenland Development og en række politikere er inviteret til mødet, der begynder klokken 19 i ATI's lokale.