Akutbehandling redder liv

Der var godt og vel 30 mennesker samlet fredag og lørdag på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. De havde et fælles mål om at blive endnu bedre til at redde liv. Masser af træning og de allernyeste information var de våben, lægerne og sygeplejerskerne havde i kampen mod dødsfald efter akut opstået sygdom.
Skrevet af Peter Troelsen
08. april 2013 07:43

 

 

 

To dage med teori og praksis i skøn forening var udbyttet for lægerne og sygeplejerskerne, der kom fra bl.a. Sisimiut, Ilulissat og Tasiilaq. Med sig hjem til deres arbejdspladser kunne de ud over en god portion læring også tage muligheden for at lære fra sig.

-Vi har haft nogle ualmindeligt dygtige instruktører, og det var tydeligt, at der var tænkt over hver lille del af vores program. Vi er alle sammen blevet dygtigere til at tackle de svære akutte situationer, hvor man uden varsel fx. står med et hjertestop, fortæller Malene F. Andersen, der i det daglige er læge på SANA.

En næsten slavisk gennemgang af materialet og en grundig oplæring i hvilke teknikker, hvilken medicin og hvilken behandling der er den rette i utallige situationer. Deltagerne er efter de to dage i Nuuk rustet til virkeligheden.

-Alle de øvelser, hvor man kommer i alle mulige situationer i forhold til akutberedskabet, gør, at vi alle uden tøven ved, hvordan den rigtige reaktion er når uheldet har været ude. Vi har fået elimineret den tøven, der ofte opstår, når man står i en uvant situation. Nu handler man automatisk, og det vil redde, liv når vi står i situationerne, imens vi er på job, fastslår Malene F. Andersen.