Akutaaneq: Hvis vi skal med til VM må vi træne mere

Hvis Grønland skal med til VM om 2 år, så skal Grønlands håndboldspillere bare træne, træne og træne, siger den grønlandske topscorer ved Panam.
Skrevet af Dorthea Johansen
03. juli 2014 11:29

- Der skal meget fysisk træning for os alle sammen. Det kan vi godt mærke, når vi spiller kampe. Men taktikken kan vi godt finde ud af, siger Akutaaneq Kreutzmann.
 
Hvad er de grønlandske håndboldspillere gode til, og hvad skal de blive bedre til?

- Vi kan sagtens spille håndbold - vi har teknikken og hjernen til det, for vi har spillet håndbold i lang tid. Vi mangler bare fysisk udholdenhed.

De grønlandske spillere endte på en femteplads ved de panamerikanske mesterskaber. Akutaaneq Kreuzmann mener dog, at holdet faktisk er bedre end det, men peger på et politisk spil, som gør det vanskeligt for Grønland at ende højere.

Grønland sikrede sig femtepladsen ved de Panamerikanske Mesterskaber

- Hvis vi skal sammenligne os med andre lande i Panamerika, så ligger vi i top 3 eller 4. Men vi kommer altid i pulje med Chile og Argentina, og det er svært at komme igennem. Hvis vi bare have forberedt nok, eller haft held med turneringen, så havde været i top 3, siger han.

Hårdhændede chilenere slukkede Grønland VM-håb

Han mener også, at de udenlandske håndboldspillere træner hårdere end de grønlandske spillere.  Og hvis man skal blive bedre, så skal man bare træne hele tiden, siger han.
 
- Det har jeg gjort i mange år for at blive bedre. Det kræver masser af træninger.

Hvor tit træner du?
 
- Jeg træner fem eller seks gange om ugen. Så jeg har kun én hviledag om ugen, siger håndboldspilleren Akutaaneq Kreutzmann.

Akutaaneq Kreutzmann er hele turneringens topscorer med 43 mål og derfor kåret til De Panmerikanske Mesterskabers bedste venstre back samt udvalgt til All Stars-holdet.