Aktivister blev hurtigt anholdt

For tredje gang stormede Greenpeace her til morgen Cairn Energys borerig Leiv Eiriksson, og for tredje gang anholdt politiet derefter Greenpeace-aktivisterne. Men hvor aktivisterne i første omgang fik 4 døgn på boreplatformen blev det i dag til kun lidt over en time.
Skrevet af Rune Langhoff
17. juni 2011 10:32

- Vi fik en henvendelse kort før klokken syv om, at Greenpeace havde brudt sikkerhedszonen. I den forbindelse vurderede vi, at vi havde mulighed for at foretage en ret hurtig anholdelse, hvilket vi så gjorde klokken 08.06 i morges, siger vicepolitimester Morten Nielsen, der dog ikke vil oplyse de operative detaljer.

Morten Nielsen udtrykker samtidig en vis overraskelse over, at Greenpeace igen lavede en aktion, efter man ellers netop var blevet færdig med at udvise de 20 aktivister, der tidligere har bordet riggen.

- Jeg havde da håbet, at vi ikke længere havde behøvet at sætte folk af til det. Men en ting er, hvad vi håber på. En anden ting er, hvad vi forbereder os på.

Men i hvor høj grad har de nu tre Greenpeace-aktioner belastet politiet?

- Jeg har ikke noget kvalificeret bud på, hvor mange mandetimer, der er gået til det. Det som er virkningen for os, er at det personale, som er beskæftiget med Greenpeace, ikke kan lave det andet politiarbejde, som ligger og venter.