Aktiv borgergruppe bag nye vejskilte

Tidligere på måneden kom der fem ny vejskilte op i Maniitsoq, og det var ikke bare helt almindelige vejskilte. Qeqqata kommunes nye vejskilte er forsynet med informationer om den person, vejen er opkaldt efter.
Skrevet af Peter Troelsen
17. juli 2012 12:00

I de sidste tre år har der været stor aktivitet blandt borgerne i Maniitsoq. En borgergruppe har været under udvikling, og sidste år kom den til verden med bestyrelse, vedtægter og alt, hvad der hører til en velfungerende borgergruppe. De nye vejskilte i byen er et af de første initiativer fra gruppens side.

-Vi har fra kommunens side været meget glade for borgernes involvering i forskellige projekter, der kan promovere byen. Her er vejskiltene et meget godt eksempel. Vi har forsynet skiltene med en tekst på både grønlandsk og på engelsk, så både lokale og turister kan blive lidt klogere på tingene her i byen. Sammen med borgergruppen arbejder vi også på nye bykort ved havn, lufthavn og Gæstebroen. På den måde kan vi bedre servicere de mange turister, der kommer til Maniitsoq, fortæller Peter S. Olsen fra Qeqqata kommune.

Et af de nye vejskilte fortæller om Ole Petersen, der var en af byens stolte sønner midt i det forrige århundrede. Tre af hans børn var til stede ved indvielsen af vejskiltet, og senere holdt Professor emeritus Robert Petersen og Pastor emeritus Richard Petersen foredrag i Kulturhuset om Maniitsoq før i tiden og de familier, der har boet i byen i århundreder.

-Der var fuldt hus i vores Kulturhus, da Ole Petersens to sønner talte om deres far og deres farfar Elias Petersen. Han var en af de første grønlandske præster, og han havde embede i Maniitsoq fra 1920´erne. Det er i øvrigt ham byens nyeste kirke er opkaldt efter. Mange af vores indbyggere fik en god oplevelse og en masse ny viden med hjem fra mødet, fastslår Peter S. Olsen.