Aki-Matilda og Aaja Chemnitz om anstalten: Tag ansvar, Danmark.

Siumuts folketingsmedlem, Aki-Matilda Høegh-Dam, og IA's Aaja Chemnitz Larsen vil have den danske regering til at tage ansvar for manglen på anstaltsbetjente i Grønland. Og det skal ske inden forhandlingerne om finansloven.

- Jeg har været i dialog med Fængselsforbundet, og vi er nået frem til, at der bliver nødt til at blive gjort mere, end hvad fagforeninger alene kan tilbyde. Derfor skal det også komme højere oppe fra. Den danske stat bliver nødt til at tage ansvar.

Det siger Aki-Matilda Høegh-Dam, der er folketingsmedlem for Siumut.

Formanden for Fængselsforbundet i Danmark er langt fra tilfreds med de forhold, han har set under et nyligt besøg på den nye anstalt i Nuuk.

Otte forvaringsdømte fra Herstedvester flytter i disse dage ind på den nye anstalt i Nuuk. Og det bekymrer Fængselsforbundet, fordi en stor del af personalet er under uddannelse og mangler erfaring.

LÆS OGSÅ Efter besøg i Nuuk: Fængselsforbund vil gå til ministeren

Hun opfordrer den danske regering til at tage ansvaret for justitsområdet alvorligt. Det mener hun nemlig ikke, at regeringen gør nu.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har en tæt dialog med ministeriet i Danmark, fordi der er nogle ansvarsområder i Grønland, der er blevet negligeret. Det her er et af dem. Det er vigtigt at tage det her op til finanslovsforhandlingerne, fordi det er en af de ting, som ikke kan vente længere, siger hun.

Ekstraordinær tillæg til anstaltsbetjente

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem, Aaja Chemnitz Larsen, er glad for, at hendes kollega også presser regeringen til at gøre noget. Hun peger på, at anstaltsbetjentes løn ikke er god nok. 

- Udfordringen er, at der er mange der stopper i deres stillinger, og at man netop skal have studerende i stedet for til at varetage stillingerne. Og det er ikke holdbart, siger hun. 

Aaja Chemnitz Larsen foreslår, at regeringen skal punge ud med en ekstraordinær pulje på otte millioner kroner til anstaltsbetjente i Grønland. 

- En ekstraordinær pulje på for eksempel otte millioner kroner kan være med til afhjælple og fastholde rekrutteringen af anstaltsbetjente ved at give dem et særligt tillæg, siger hun. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt