Akademikere skriver under trods utilfredshed

Akademikerne i Grønland accepterer en nedgang i reallønnen og har nu indgået forlig om en ny overenskomst for de næste tre år.
Skrevet af Jette Andersen
02. februar 2012 12:24

- I lyset af den økonomiske situation i Grønland - og andre dele af verden - har vi vurderet, at lidt er bedre end slet ingenting, siger formanden for Akademikernes Sammenslutning, ASG, Katrine Ødegård.

Akademikerne, der omfatter tjenestemænd, tjenestemandslignende ansatte, akademikere, akademiske faglærere og ledere, der er ansat under selvstyret og kommunerne, har accepteret en samlet økonomisk ramme på 3 procent fordelt over tre år.

- Det er jo helt umuligt at være tilfreds med en ramme, der er så lav, at den ikke kan sikre reallønnen og dermed medlemmernes købekraft - i hvert fald når vi ser på det 2. og 3. aftaleår, siger Katrine Ødegård i en pressemeddelelse.

Hun forklarer at sammenslutningen har sagt ja til resultatet, fordi der har været andre gode elementer i forliget, som der blev sat stor vægt på fra medlemmernes side af.

Blandt andet en samlet aftale om forbedring af præsternes løn- og ansættelsesforhold og en aftale om nedsættelse af kontorchefernes rådighedsforpligtelse, lyder det fra Katrine Ødegård.