Akademikere skriver under trods utilfredshed

Akademikerne i Grønland accepterer en nedgang i reallønnen og har nu indgået forlig om en ny overenskomst for de næste tre år.

- I lyset af den økonomiske situation i Grønland - og andre dele af verden - har vi vurderet, at lidt er bedre end slet ingenting, siger formanden for Akademikernes Sammenslutning, ASG, Katrine Ødegård.

Akademikerne, der omfatter tjenestemænd, tjenestemandslignende ansatte, akademikere, akademiske faglærere og ledere, der er ansat under selvstyret og kommunerne, har accepteret en samlet økonomisk ramme på 3 procent fordelt over tre år.

- Det er jo helt umuligt at være tilfreds med en ramme, der er så lav, at den ikke kan sikre reallønnen og dermed medlemmernes købekraft - i hvert fald når vi ser på det 2. og 3. aftaleår, siger Katrine Ødegård i en pressemeddelelse.

Hun forklarer at sammenslutningen har sagt ja til resultatet, fordi der har været andre gode elementer i forliget, som der blev sat stor vægt på fra medlemmernes side af.

Blandt andet en samlet aftale om forbedring af præsternes løn- og ansættelsesforhold og en aftale om nedsættelse af kontorchefernes rådighedsforpligtelse, lyder det fra Katrine Ødegård.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt