Airbus afløses af Airbus

Hvad gør man, hvis man lige står og mangler en flymotor? Det problem har Air Greenlands tekniske team stået med, siden selskabets Airbus 330-200 i weekenden fik et teknisk problem på den ene af flyets to motorer, som nu kræver en grundig reparation.
Skrevet af Karsten Sommer
19. oktober 2011 15:17

Så mens den repareres, skal der findes en tilsvarende reservemotor, så Norsaq igen kan komme på vingerne. Men den slasgs motorer findes der meget få af i verden.

Det er dog lykkedes Air Grrenland-teknikerne at lokalisere en i Californien, der med et specielt fragtfly onsdag er sendt til Amsterdam. Her EU-toldbehandles den, før den sættes på en lastbil og køres den sidste strækning til København med ankomst fredag morgen.

Dér venter så 7 mekanikere fra Zürich i Schweiz, som torsdag afmonterer den defekte motor, så den lejede erstatningsmotor kan monteres fredag.

Med lidt held kan man så håbe at Norsaq er klar til at genoptage flyvningerne til Grønland mandag.

Indtil da er det en Airbus fra det portugisiske selskab Hi Fly, der sørger for passagertransporten til Grønland - det gælder både i morgen torsdag samt fredag. Det oplyser Air Greenland.