BILLEDER Air Greenland vinder SAR

Air Greenland har vundet kontrakten om de næste to års beredskab, kaldet SAR der er forkortelsen af det engelske "Search And Rescue" - altså eftersøgning og redning.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
25. september 2015 07:25

I foråret satte Forsvarskommandoen SAR-operationen i Grønland i EU-udbud og det blev Air Greenland, der løb med kontrakten, skriver selskabet i en meddelelse.

Aftalen blev underskrevet i denne uge og betyder, at Air Greenlands S-61 helikoptere fortsat skal i luften når der er eftersøgnings- og redningsaktioner i Grønland frem til 2017 med mulighed for et års forlængelse.

I forbindelse med den nye kontrakt har Air Greenland investeret i en nyere S-61 helikopter, som primært skal bruges til SAR-opgaverne.

Den har tidligere fløjet for Irlands nationale kystvagt og er derfor indrettet som en SAR-helikopter med ekstra brændstoftanke, udvendig hoist samt en avanceret autopilot.

Det gør helikopteren langt bedre udstyret til de opgaver, der er ved eftersøgning og redningsopgaver. Air Greenland oplyser i den forbindelse at den nye S-61'er vil være klar i starten af 2016.