Air Greenland: Vi er uden handlemuligheder

Marketingsdirektør mener, at det er helt uberettiget, når borgmester Jørgen Wæver Johansen udtaler, at landets flyselskab "holder ansatte som gidsler."
07. september 2014 13:25
Kommune Kujalleqs borgmester, Jørgen Wæver Johansen, kommer med en uberettiget kritik af Air Greenland i polemikken om fremtidens trafiknet i Sydgrønland. Det mener marketingsdirektør i flyselskabet, Christian Keldsen.
 
Siumuts borgmester ville ikke udtale sig til KNR i fredags. Han gik i stedet til tasterne på Facebook, hvor han skrev, at han føler Air Greenland bruger de ansatte som gidsler i forhandlinger med Selvstyret.
 
 
Men borgmesteren udtaler sig faktuelt forkert, siger Air Greenlands mand.
 
- Der forhandles ikke om en ren flyløsning for Sydgrønland, men om en kombineret sejl-fly løsning, siger Christian Keldsen til KNR.
 
- Vi har ikke haft mulighed for at afgive et tilbud på en sejl-fly-løsning, men udelukkende en ren flyløsning, som altså på intet tidspunkt har været i spil. Der er ikke under forhandlingsforløbet fremlagt modeller, der inkluderer en ren flyløsning, siger Keldsen. 
 
Marketingschefens udtalelse bekræftes af udbudsmaterialet. Keldsen mener derfor, det er forklarligt, at flyselskabet varsler 30 fyringer, når der er udsigt til langt mere bådsejlads i Sydgrønland uden Air Greenland som direkte part.
 
Beboere i både Qaqortoq og Nanortalik demonstrerede i fredags mod den nye linie i trafikpolitikken i Kujalleq.