Air Greenland stadig på jorden trods åbent luftrum

Naviair meddeler her til morgen, at luftrummet over Grønland og Danmark er åbent igen. Det får dog ikke i første omgang Air Greenland til at genoptage flyvningerne.
22. april 2010 06:20

Opdateret 9.32

Alle hidtidige restriktioner for flyvning i dansk og grønlandsk luftrum er ophævet, og al flyvning i dansk og grønlandske luftrum er tilladt, oplyser Naviair.

Det er sket efter, at Statens Luftfartsvæsen har godkendt nye procedurer for flyvning i lette koncentrationer af vulkansk aske.

Men Air Greenland vil ikke flyve endnu.

- Sikkerheden går frem for alt, understreger kommunikationsmedarbejder Pia C. Bang.

Grunden er, at det indebærer en vis risiko for at udstyret tager varig skade af at flyve gennem askeområderne, også selv om koncentrationerne er meget små.

Derfor er alle flyvninger til og fra Nuuk udsat i dag.

Air Greenland er i færd med at vurdere om man vil vil søge tiladelse fra Statens Luftfartsvæsen til at flyve, og lover at holde befolkningen orienteret.

Den planlagte ekstraflyvning mellem København og Kangerlussuaq med boeing'en er aflyst, fordi man ikke kan flyve passagererne til deres endelige destinationer, og fordi der ikke er tilstrækkelig overnatningskapacitet i Kangerlussuaq, oplyser flyselskabet.

Airbus'en flyver dog som planlagt fra København og passagerer, der skal nordpå, kan regne med at komme frem i dag. Afgangen fra Kangerlussuaq til København udsættes, fordi prognoserne viser, at skyen med de lette askeforekomster til den tid også dækker København.