Air Greenland skal have ny direktør

Bestyrelsen i Air Greenland har meddelt, at der bliver skiftet ud i ledelsen i det nationale flyselskab. Direktør Michael Højgaard forlader sin post i selskabet, og nu går jagten ind på en afløser.
19. maj 2017 14:51

Opdateret klokken 15.00 med kommentar fra Søren Lennert Mortensen

Michael Højgaard forlader sin stilling i dag. Flyvechef i Air Greenland Jacob Nitter Sørensen overtager indtil videre stillingen som øverste direktør i selskabet, indtil bestyrelsen har fundet en varig afløser.

Michael Højgaard får rosende ord med på vejen af bestyrelsesformand Søren Lennert Mortensen.

- Michael har leveret gode resultater, og det er lykkedes i en udfordrende markedssituation. I 2016 ser vi selskabets største omsætning og driftsresultat nogensinde, hvilket også er et resultat af den effektivisering og markedsudvikling af selskabet som er gennemført, udtaler han.

LÆS OGSÅ Air Greenland lander stort overskud

KNR har været i kontakt med Søren Lennert Mortensen for at nærmere om Michael Højgaards farvel. Han vil ikke kalde direktørskiftet for en fyring af Michael Højgaard.

Har i fyret jeres direktør?

- Der er ikke noget at sætte på Michaels arbejde de sidste fire år. Men der er nye udfordringer i fremtiden, og der har vi i bestyrelsen valgt, at vi skal have en ny direktør. Men det er sket i en gensidig aftale med Michael Højgaard, siger han. 

Men hvorfor nu, når i ikke har en ny direktør klar?

- Det kan tage op til seks måneder at finde en ny direktør, og det vil ikke være rimeligt at holde Michael Højgaard hen så længe, siger bestyrelsesformand Søren Lennert Mortensen.

For mig lyder det som bestyrelsessprog for, at i har fyret jeres direktør?

- Kan du have en god weekend, slutter han.

Michael Højgaard takker i pressemeddelelsen sine medarbejdere for deres indsats i de fire år, han har været direktør.

- Det været nogle rigtig spændende år i Air Greenland, og jeg har været glad for at have fået lov til at stå i spidsen for en virksomhed med så stor faglig viden og engagerede medarbejdere. Sammen har vi leveret gode resultater, og for mig er tiden kommet til at afsøge nye udfordringer, udtaler han.

Michael Højgaard har været direktør i Air Greenland siden august 2013. Han har også tidligere været en del af selskabet. Fra 1994 til 1998 var han ansat som teknisk chef og senere kommerciel ansvarlig i flyselskabet.