Air Greenland holder fast i kravene

Air Greenland vil fortsat holde fast i det tilbud, de har givet piloterne. Men der er indtil nu ikke aftalt nye møder eller forhandlinger mellem de to parter.
09. januar 2011 16:05

Kravene, som Air Greenland har stillet piloterne er blandt andre:

- at fjerne piloternes 5 øverste løntrin ud af en skala på 31 løntrin.

- at udvide hovedferieperioden med en måned, så færre holder deres sommerferie i højsæsonen.

- og at inddrage piloternes nuværende 6 uddannelsesdage.

Air Greenland vil fortsat holde fast i det tilbud, de har givet piloterne, og som de synes er ganske rimeligt:

- Mod at piloterne fastholder en i forvejen særdeles attraktiv løn, har vi for eksempel krævet, at de går fra 192 til 198 arbejdsdage om året, hvor en almindelig lønmodtager i Grønland arbejder 226 dage. Altså stadig 28 dage under hvad en almindelig lønmodtager i Grønland arbejder, siger Mads B. Christensen.

Den "udmærkede løn" som Air Greenlands HR-chef Mads B. Christensen her nævner lyder på cirka en halv million kroner for en nyuddannet styrmand, hvorimod en kaptajn med højeste anciennitet ligger på cirka 1,5 millioner kroner i årsløn.

Som konsekvens af lockoutet er al flytrafik er indstillet til og med på onsdag den 12. januar.

Naalakkersuisut har mulighed for at vedtage en særlov, der ophæver konflikten, men foreløbig har man ikke tænkt sig at gribe ind i striden.

- Vi forholder os afventende, men håber selvfølgelig på en snarlig løsning, og vi håber, at begge parter forstår det samfundsansvar, som de også har, ikke mindst fordi Air Greenland spiller en altafgørende rolle på transportområdet, siger Naalakkersuisoq for infrastruktur og trafik Jens B. Frederiksen til Sermitsiaq.