Air Greenland føler sig hængt ud

Sømandshjemmet i Qaqortoq peger fingre ad os, selv om Atlantruten til Sydgrønland ikke er lukket endnu, mener Air Greenlands kommercielle direktør Odo Glashoff. I store dele af november og december blev der dog ikke fløjet på ruten, erkender han.
08. januar 2010 15:17

Atlantruten til Sydgrønland er ikke lukket endnu. Alligevel har Sømandshjemmet i Qaqortoq bremset et større byggeprojekt, fordi antallet af gæster er raslet ned, siden det kom frem, at Air Greenland fremover lukker ruten mellem Danmark og Narsarsuaq i vinterhalvåret.

- Det er lidt overraskende at høre. For vi flyver stadigvæk på ruten frem til august. Vi har kun et kort ophold på 6 uger i maj og første halvdel af juni, hvor banen i Narsarsuaq er lukket, siger Air Greenlands kommercielle direktør Odo Glashoff.

Air Greenlands Boeing, som flyver på ruten mellem Narsarsuaq og Danmark, har været taget ud af flåden i store dele af november og december på grund af teknisk vedligehold.

Derfor spørger KNR Odo Glashoff om de perioder, hvor der ikke er blevet fløjet direkte mellem Danmark og Sydgrønland, kan bruges som et fingerpeg om, hvordan det fremover bliver, når ruten bliver lukket i vinterhalvåret?

- Det er muligt. Jeg ser bare ikke den direkte sammenhæng. Men javist, det kan man da. Jeg synes bare, at man peger fingre ad Air Greenland for noget, som ikke har fundet sted endnu, lyder det fra Air Greenlands kommercielle direktør.

Sømandshjemmet i Qaqortoq har endnu ikke taget stilling til, om man helt vil stoppe byggeriet.