Air Greenland er på vingerne igen

Dagens flyvninger ventes gennemført i stort set normalt omfang. Danmarksmaskinen er i luften og lander i Kangerlussuaq klokken halv ti. Men luftrummet nord for Kangerlussuaq er lukket foreløbig indtil klokken 10.
25. maj 2011 05:32

Det betyder, at Air Greenland ikke kan flyve i Diskobugten og nordover. Da to af Air Greenlands Dash 7-fly holder i Ilulissat får det indflydelse på indenrigstrafikken nord for Kangerlussuaq, men også på enkelte flyvninger til Sisimiut og Nuuk.

Air Greenland understreger, at man indtil videre tager en dag ad gangen og nøje følger pronogserne for askeskyens bevægelser i de kommende dage.

Vulkanen taber pusten

Men ellers er der godt nyt til de rejsende. Efter fire dages udbrud er vulkanen Grimsvötn faldet til ro og sender nu kun damp op i luften. Det oplyser en talsmand for det britiske meteorologiske institut til Nyhedsbureauet Reuters.

Askeskyen fra Grimsvötn har medført aflysninger og forstyrrelser af flytrafikken i Danmark og resten af Skandinavien, i Skotland, Grønland og senest i det nordlige Tyskland, hvor lufthavnene stadig er lukket.
Men i Island er der ikke observeret aske fra vulkanen siden klokken et i nat.

En meget lille del af det danske luftrum har været lukket, men det område blev genåbnet klokken to i nat, oplyser Naviair.

I hele Europa er omkring 700 flyafgange aflyst i dag, fortæller den europæiske flymyndighed Eurocontrol til nyhedsbureauet AP.

Operationschef i Eurocontrol, Brian Flynn, forventer, at askekoncentrationen vil svinde så hurtigt, at flytrafikken vil være normal i morgen.

Air Greenland anmoder passagererne om at holde sig opdaterede via tekst-TV og airgreenland.gl.