Air Greenland åbner ny rute til Island

Fra næste år kan du flyve direkte mellem Reykjavik og Nuuk med Air Greenland i højsæsonen. I perioden fra den 26. juni til den 4. september flyver et af selskabets nyindkøbte Dash 8 fly en gang om ugen mellem Islands og Grønlands hovedstæder.
23. november 2009 15:39

Uden for højsæsonen og i perioden fra 5. maj til og med 29. september vil Air Greenland også flyve på en rute mellem Nuuk, Reykjavik, Narsarsuaq og Nuuk en gang om ugen. Og en anden dag om ugen flyve mellem Nuuk, Narsarsuaq, Reykjavik og Nuuk.

Air Greenlands nye rute til Island får betydning for selskabets andre rejseplaner. For eksempel vil Danmarksflyveren fra januar lette fra Kangerlussuaq knap to timer senere end i dag. Det sker for at give flere passagerer mulighed for via indenrigsruterne at ankomme til Danmark samme dag, som de er taget af sted, oplyser Air Greenland i en pressemeddelelse.

Oprettelsen af ruten til Island sker efter, at Air Iceland har tjent gode penge på netop at flyve mellem Island og Grønland i højsæsonen. Hvad rejsen med Air Greenland kommer til at koste vides ikke, men billetpriserne vil være "konkurrencedygtige", står der i pressemeddelelsen. Priser og rejseplan på den nye rute vil blive offentliggjort på Air Greenlands hjemmeside fra på fredag.

Med den nye rute ønsker Air Greenland dels at give kunderne bedre forbindelser til en lang række europæiske og amerikanske destinationer via den internationale lufthavn i Keflavik, og dels at få flere udenlandske gæster til at besøge Grønland.