AGF: Underskud på trods af servicekontrakter

Arctic Green Food vil stadigvæk have behov for servicekontrakter med Grønlands Selvstyre i en årrække fremover. Det fastslår virksomhedens bestyrelsesformand, Charles Castberg Christensen.
Skrevet af Karsten Sommer
27. juli 2009 17:29

Landstingets Finansudvalg udvalg har godkendt, at Grønlands Selvstyre kan udfærdige en servicekontrakt med Arctic Green Food lydende på 7,5 millioner kroner for resten af året.

Bestyrelsesformand Charles Castberg Christensen garanterer, at produktionen i de 9 bygdeanlæg i Attu, Ikamiut, Narsamiit, Qaanaaq, Savissivik, Ittoqqortoormiit, Qassimiut, Kangerlussuaq og Napasoq kan opretholdes resten af året. Charles Castberg Christensen siger:

- Denne servicekontrakt giver uundgåeligt Arctic Green Food et underskud, fordi der ikke er levnet plads til afskrivninger eller nyinvesteringer. Men heldigvis har Arctic Green Food en sund økonomi. Vi har ingen gæld. Og underskuddet vil blive dækket ind af den aktiekapital, som aktionærerne har indskudt i selskabet.

For tiden er man i gang med storstillede renoveringer af bygdeanlæggene, og der forestår produkt udviklingsinitiativer i den kommende tid. Udover sin hjemmemarkedsproduktion producerer Arctic Green Food saltede torsk, stenbiderrogn og moskusoksekød til det europæiske marked. Charles Castberg Christensen siger:

- Vi har enorme logistikomkostninger, og vi har meget store problemstillingerne omkring logistikken, så længe vi har disse logistikproblemer, så vil der altid være behov for en eller anden form for servicekontrakter.

Arctic Green Food agter iøvrigt at overholde Finansudvalgets krav om redegørelser for selskabets ejendomsmæssige dispositioner, fastslår Charles Castberg Christensen.