AGF: Kommunen bærer selv en del af ansvaret

Arctic Green Food svarer nu igen på borgmester Asii Chemnitz Narups hårde kritik af selskabet.
Skrevet af Mads Lynge
03. november 2012 12:23

Tidligere i denne uge langede borgmesteren hårdt ud efter selskabet for at deres indhandlingsanlæg i Illoqqortoormiut ikke har været åbent for indhandling siden 2008. Et faktum borgmesteren mener selskabet alene er ansvarlig for.

- Det er ikke acceptabelt at en virksomhed der hvert år modtager offentlig støtte for at sikre de lokale fangere en indhandlingsmulighed ikke opfylder deres formål, sagde borgmester Asii Chemnitz Narup blandt andet i sin kritik.

Men sådan er virkeligheden ikke, lyder det nu fra Arctic Green Food.  Kommunen bærer selv en del af ansvaret for, at anlægget i Illoqqortoormiut ikke har været åbent i omkring fire år:

- Det er korrekt, at AGF og kommunen havde et projekt, som skulle have været i gang i 2011/2012, men af forskellige årsager blev projektet udsat. Da AGF besluttede sig for, at nu skulle det være, sagde kommunen nej. Man var kommet til et nyt finansår, og derfor var pengene der ikke mere. AGF henvendte sig men vi fik et blankt afslag, skriver produktionsdirektør i Arctic Green Food, Arne Spicer Lindgren i en pressemeddelelse.

Han er derfor ikke parat til selv at tage hele skylden for de manglende indhandlingsmuligheder:

- AGF fralægger sig ikke et ansvar, men sagen er altså ikke så enkel, siger direktøren.

Ifølge Arctic Green Food, hævder Kommuneqarfik Sermersooq, at selskabets anlæg er i stykker, men AGF siger, at hverken en tidligere teknisk rapport eller den seneste tekniker, som tilså anlægget for bare en uge siden, har denne vurdering:

- Der mangler en renovering for rundt regnet 100.000 kroner, og så har vi et brugbart anlæg. Så hvor denne påstand kommer fra, er jeg uforstående overfor, skriver Arctic Green Foods Arne Spicer Lindgren, og rækker hånden ud til borgmesteren:

- AGF vil meget gerne have gang i Illoqqortoormiut, da der er råvarer, som vi kan bruge fra området. Men hvorfor arbejder vi ikke positivt sammen i stedet for at udstille hinanden, spørger AGF's produktionsdirektør Arne Spicer Lindgren.

Kritikken af Arctic Green Food har gået på, at selskabet har haft store problemer med at holde flere af deres indhandlingssteder åbne, på trods af, at de samlet har modtaget 11 millioner servicekontrakt-kroner fra Selvstyret i år.

Det har i fredags ikke været muligt, at få en kommentar fra borgmester Asii Chemnitz Narup.