Agathe Fontain tager afstand fra lempelse af alkohollov

Agathe Fontain var med til at indføre den nuværende alkohollov. Hun mener, at det er en dårlig idé, hvis man lemper loven, som det er lagt op til fra Naalakkersuisut.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
19. oktober 2018 06:49

Som naalakkersuisoq for sundhed var Agathe Fontain nemlig med til at få den nuværende alkohollov vedtaget under efterårssamlingen sidste år, da IA sad i koalition, og mener derfor, at det er ærgerligt, at man ikke give loven længere tid til at bevise sit værd.

Det er Demokraterne, der har stillet fire beslutningsforslag om at ændre i alkoholloven, som altså bakkes op af Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ Al indtagelse af alkohol er skadelig  

Det handler blandt andet om at udvide åbningstiderne for salg af alkohol, ophæve butikkernes afskærmningspåbud og en lempelse af reklameforbuddet.

Men tidligere naalakkersuisoq undrer sig over, at Demokraterne vil ændre alkoholloven, da partiet ifølge Agathe Fontain selv stod bag et lignende udkast, da de sad i Naalakkersuisut.

- De har jo kommet med akkurat de samme lovforslag, da de sad i Naalakkersuisut, og man kan ikke se fra nogle mødereferater fra Naalakkersuisut, at der skulle være nogle mindretalsudtalelser, så de har været enige i det, da lovforslaget blev afleveret til Inatsisartut. Der var nogle ændringer i det lovforslag, som vi kom med, men det var et lovforslag, som samtlige partiformænd godkendte, siger Agathe Fontain, som ikke blev genvalgt ved det sidste valg til Inatsisartut.