AG indgår forlig i forkert forsidesag

AG og Ivinnguaq Brandt er blevet enige om et forlig efter en meget uheldig forside. AG fortsætter dog sin praksis med at navngive tiltalte mindreårige.
07. juni 2013 16:33

Sagen omkring Ivinnguaq Brandt, der ved en fejltagelse blev hængt ud som morder på forsiden af AG, ser nu ud til at være kommet til en afslutning.

Avisen AG meddeler i dag, at de har indgået et forlig med Ivinnguaq Brandt.

- Forliget er en konsekvens af, at avisen i nummer 22 i år bragte fotos af Ivinnguaq Brandt i forbindelse med en artikel, hun på ingen måde havde tilknytning til. Begge parter anser nu sagen som afsluttet, lyder det i en fælles udmeldning fra AGs Chefredaktør, Christian Schultz-Lorentzen og Ivinnguaq Brandt.

Formanden for Grønlands Presseforening, Mariia Simonsen, opfordrede dengang medierne i Grønland til at overveje deres presseetiske linje.

Den ene af de morddømte piger, der blev henvist til på AG's forside var nemlig kun 17 år på gerningstidspunktet, og der bør medierne være ekstra varsomme, forklarede Mariia Simonsen.
AG lader dog umiddelbart denne opfordring passere. I hvert fald figurere navnet på den 17-årige, der var tiltalt i sagen om mordet i blok 17 i den seneste udgave af avisen fra onsdag. Det endda allerede før dommen var faldet.