Afviser at være i lommen på GA

Organisationen Transparancy Greenland afviser med stor undren Ove Karl Berthelsens beskyldning om, at de skulle være i lommen på GA.
02. september 2011 11:40

Organisationen, der står for en undersøgelse af hvordan den offentlige forvaltning i Grønland fungerer, blev forleden inddraget i en disput mellem GA og naalakkersuisoq for Erhver og Råstoffer.

GA ønsker at Råstofloven bliver revideret blandt andet på baggrund af de konklusioner, som Transparancy kommer med, og det har fået Ove Karl Berthelsen til at slutte, at konklusionerne er skrevet på forhånd.

- GA kender konklusionen, inden den såkaldte ananlyse er lavet, hævder Ove Karl Berthelsen i en pressemeddelelse. Og til Radioavisen udtalte han tirsdag.

Men den melding afviser sekretariatsleder Anne Mette Christiansen fra virksomhedsnetværket CSR Greenland, der er blandt initiativtagerne til Transparancy Greenland:

- Der er tale om en international metode, der bliver brugt i 20 EU-lande. Det er således ikke en metode, som arbejdsgiverforeningen har opfundet. Og skulle nogen have lyst til at påvirke undersøgelsen, vil de have svært ved at gøre det, siger Anne Mette Christiansen til avisen Sermitsiaq.

Det er det danske konsulentfirma Nordic Consulting Group, der står for analysen. Konsulenterne gennemfører bl.a. en række interviews med fx offentligt ansatte embedsmænd, forskere og erhvervsledere. Og hverken Transparancy Greenland, GA eller andre styrer i den forbindelse hvem konsulenterne interviewer, understreger Anne Mette Christiansen over for Sermitsiaq. 

Målet med undersøgelsen er at komme med konkrete anbefalinger til, hvordan man får mere gennemsigtighed i Selvstyrets forvaltning.