Aftale på plads om forbud mod tung bunkerolie i Arktis

Efter fire dages hårde forhandlinger er landene i FN´s søfartsorganisation IMO nu enige om, hvordan et forbud mod den forurenende tunge bunkerolie skal se ud.
Tukuma Arctica er RAL´s nyeste containerskib. RAL forventer, at skibet for første gang ankommer til Nuuk 17. april. Foto © : Royal Arctic Line
Skrevet af Merete Lindstrøm
23. februar 2020 11:31
Versionist Bikki P. Kleist

Departementschef i Departement for Natur og Miljø, Mette Skarregaard Pedersen, oplyser til KNR, at forbuddet mod at sejle på tung bunkerolie samt at transportere olien til sejlads, bliver forbudt fra juli 2024.

Vigtig undtagelse hjælper RAL

Der er dog en enkelt vigtig undtagelse. Forbuddet træder først i kraft i juli 2029 for skibe, der opfylder IMO´s Polarkode. Den kræver blandt andet, at skibe har dobbeltskrog for at undgå oliespild. Det betyder, at Royal Arctic Line først bliver berørt af forbuddet i 2029, da alle deres skibe, som sejler på HFO, opfylder Polarkoden.

Og undtagelsen gør aftalen fornuftig, mener departementschefen.

- Vi er glade for aftalen, fordi den både beskytter miljøet og tager hensyn til konsekvenserne for grønlandske virksomheder, siger hun.

RAL kan leve med 2029

Direktøren i Royal Arctic Line, Verner Hammeken, er tilfreds med tidsrammen om at forbuddet træder i kraft for RAL i 2029.

Det er nemlig det årstal, som Verner Hammeken og Danske Rederier er blevet enige om vil være spiseligt.

Håbet har på den anden side været, at forbuddet først blev en realitet i 2040. Til den tid har RAL nemlig betalt investeringerne ud på de nye skibe, der er indkøbt de senere år.

Aftalen skal vedtages i IMO på et møde til oktober.