Aftale om stenbiderpris snart på plads

Der kommer snart en aftale i hus om stenbiderne, lover Royal Greenland.
Skrevet af Jette Andersen
11. april 2014 05:40

KNAPK er højst utilfreds med, at der endnu ikke er kommet en aftale om pris på plads, selvom stenbidersæsonen er gået i gang, og fiskerne er så småt gået i gang med at indhandle.

- Fiskerne har jo ventet hele vinteren og mange af dem har jo ikke været ude og fiske på grund af mangel på indhandlingsmuligheder. Men nu er sæsonen endelig ved at være rundt om hjørnet, men man kan ikke rigtig komme i gang, fordi man ikke er nået til en prisaftale, siger KNAPK's vicedirektør, Tønnes Berthelsen.

Ifølge vicedirektøren har det været svært at komme til enighed, fordi produktionsdirektøren Lars Nielsen bor i Danmark.

- Man kan godt føre forhandlinger på internettet, men det er jo ikke altid nok. Nogle gange er det nødvendigt med fysiske møder, men det er svært at realisere, når de ikke bor i Nuuk for eksempel.

Direktør i Royal Greenland Jens K. Lyberth vil ikke forhandle med KNAPK via pressen, men han vil dog gerne sige, at de to parter har gang i en god dialog nu. Han regner med, der går et par dage til, før aftalen falder på plads.

Royal Greenland har allerede indhandlet en smule stenbider i Narsaq og Nuuk. Her har de givet en pris på 17 kroner kiloet, oplyser Jens K. Lyberth.

Det er en pris, som KNAPK lige nu bliver nødt til at acceptere. Tønnes Berthelsen siger, at KNAPK er realistiske og ved, der er et presset marked for stenbidere i dag, men han håber selvfølgelig at på højere pris.

- Vi går i gang med at fiske og indhandle til RG under den forudsætning, at der kommer en efterregulering, hvis vi kan opnå en højere pris end den faktiske pris, som er på 17 kroner i dag.

Stenbidersæsonen går som regel i gang i starten af april ned sydpå også går det videre nordpå.