Foto: Kalaallit Airports A/S

Bestyrelsesformand: Aftale om anlæggelse af lufthavne underskrives i dag

Aftalen om Munck Gruppens anlæggelse af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat bliver underskrevet i dag, uanset at der er politisk uro eller ej. Det siger bestyrelsesformanden for Kalaallit Airports International.

Bestyrelsesformand for Kalaallit Airports, Johannus Egholm Hansen, oplyser til Sermitsiaq.ag, at selskabet tirsdag vil underskrive aftalen om anlæggelse af lufthavne i Nuuk og Ilulissat med Munck Gruppen.

– Vi underskriver aftalen i henhold til selskabsloven, siger bestyrelsesformanden til mediet.

Ifølge Sermitsiaq vil underskrivelsen finde sted et sted i København, uden at pressen får mulighed for at overvære underskrivelsen.

Kalaallit Airports havde ellers inviteret til en underskriftceremoni i Hans Egedes Hus i Nuuk i dag kl 15, men den er aflyst.

Underskrivelsen sker på trods af stor politisk uro herhjemme, hvor et flertal af Inatsisartuts finans- og skatteudvalg forlanger, at underskrivelsen af aftalen udskydes.

LÆS OGSÅ Flertal i Siumuts Inatsisartutgruppe kræver Kim Kielsens afgang

Udvalget vil vide flere detaljer om økonomien i Kalallit Airports aftale med entrepenørselskabet Munck Gruppen. De vil også kende til aftalens betydning for samfundsøkonomien.

Finans- og Skatteudvalget har udtrykt hård kritik af formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen (S) for ikke at dukke op til samråd om sagen i fredags.

Oven i den hårde kritik fra Finans- og Skatteudvalget har Kielsen nu også fået et andet alvorligt problem. Seks af Siumuts 10 medlemmer af Inatsisartut forlanger, at han træder tilbage som formand for Siumut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt