Bestyrelsesformand: Aftale om anlæggelse af lufthavne underskrives i dag

Aftalen om Munck Gruppens anlæggelse af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat bliver underskrevet i dag, uanset at der er politisk uro eller ej. Det siger bestyrelsesformanden for Kalaallit Airports International.
Foto © : Kalaallit Airports A/S
Skrevet af Thomas Munk Veirum
13. august 2019 11:49

Bestyrelsesformand for Kalaallit Airports, Johannus Egholm Hansen, oplyser til Sermitsiaq.ag, at selskabet tirsdag vil underskrive aftalen om anlæggelse af lufthavne i Nuuk og Ilulissat med Munck Gruppen.

– Vi underskriver aftalen i henhold til selskabsloven, siger bestyrelsesformanden til mediet.

Ifølge Sermitsiaq vil underskrivelsen finde sted et sted i København, uden at pressen får mulighed for at overvære underskrivelsen.

Kalaallit Airports havde ellers inviteret til en underskriftceremoni i Hans Egedes Hus i Nuuk i dag kl 15, men den er aflyst.

Underskrivelsen sker på trods af stor politisk uro herhjemme, hvor et flertal af Inatsisartuts finans- og skatteudvalg forlanger, at underskrivelsen af aftalen udskydes.

LÆS OGSÅ Flertal i Siumuts Inatsisartutgruppe kræver Kim Kielsens afgang

Udvalget vil vide flere detaljer om økonomien i Kalallit Airports aftale med entrepenørselskabet Munck Gruppen. De vil også kende til aftalens betydning for samfundsøkonomien.

Finans- og Skatteudvalget har udtrykt hård kritik af formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen (S) for ikke at dukke op til samråd om sagen i fredags.

Oven i den hårde kritik fra Finans- og Skatteudvalget har Kielsen nu også fået et andet alvorligt problem. Seks af Siumuts 10 medlemmer af Inatsisartut forlanger, at han træder tilbage som formand for Siumut.