Afsked af landstrænerne vækker undren hos spillerne

For en uge siden blev trænerne for kvindelandsholdet i håndbold afskediget af TAAK af økonomiske årsager. Men afskedigelsen undrer spillerne.
Andrea Heilmann og Aviaaja Heilmann er forundret over TAAKs beslutning om at fyre landstrænerne. Foto © : Johansinnguaq Olsen/ KNR
02. april 2024 14:01

For blot fire måneder siden spillede det grønlandske kvindelandshold i håndbold VM i Stavanger, med Andreas Friis og Kim Ostermann Petersen i spidsen. Nu har håndbold forbundet afskediget de to trænere.

Trænerne trådte tilbage med øjeblikkelig virkning lige før påske. Og den afsked kommer bag på spillerne, der var en del af truppen for fire måneder siden.

- Nu ved vi ikke engang, om der er et landshold. Hvis der ikke er trænere, er der så et landshold? siger Andrea Heilmann, der er anføre for de kvindelige håndboldstjerner.

Hun understreger, at spillerne intet vidste om forbundets beslutning og mener, at afskedigelsen af trænerne afviger stærkt fra forbundets mål om styrke talentarbejdet, uden at det går ud over økonomien i forbundet.

- Det er upassende, at trænerne bliver opsagt. Vi har flere unge spillere, der også har deltaget flere gange, og det er dem, trænerne er ved at dygtiggøre, og derfor er det helt upassende, at trænerne bliver afskediget, siger Andrea Heilmann.

Fremtiden er usikker

Afskedigelsen har vakt en bekymring hos de grønlandske landsholdskvinder, der ikke vidste noget om beslutningen fra TAAK. De måtte læse om det i medierne.

- Det er foruroligende og rystende at få beskeden på den måde, siger Andrea Heilmann.

- Vi er i uvished, og forbundet har ikke engang orienteret os. Vi har ikke set en plan, så vores spørgsmål er, hvad skal der ske nu. For årsagen til deres (trænernes red.) afsked er ikke indlysende, supplerer Aviaaja Heilmann.

I vinters var spillerne og trænerne motiveret for at spille håndbold. Nu er glæden ved håndbolden skiftet ud med bekymring over, hvad fremtiden bringer for professionelt kvindehåndbold.

- Jeg tænkte under VM, hvor er det her fedt, jeg vil gerne til VM igen, siger Andrea Heilmann

Men med beskeden om trænernes afsked, tvivler hun på, om det kommer til at ske.