Afsætter penge i blinde

Finansudvalget kritiserer Naalakkersuisut for manglende styring af større byggeprojekter.
Skrevet af Noah Mølgaard
16. december 2010 12:12

Finansudvalget har svært ved at få øje på styringen af kollegie-byggeriet. Inatsisartuts mest magtfulde udvalg har dog godkendt ansøgningen til kollegiebyggeriet, da en udsættelse af byggeriet ville få alvorlige konsekvenser på uddannelsesområdet.

Kollegiebyggeriet, der fra 2010 til 2013 vil koste landskassen 168 millioner kroner, er forsinket og en stor del af forklaringen ligger i en manglende kommunikation mellem de forskellige departementer. Men det er også styringen af projekterne, den er helt galt med, noterer finansudvalget under sit møde den 3. december.

Midlerne til kollegiebyggeriet har kun været øremærket forskellige byer, men der var til gengæld ikke vedlagt projektbeskrivelser i ansøgningerne om bevilling, og finansudvalget påpeger, at der kun er blevet nævnt et tilfældigt beløb i ansøgningen.

- Dette kan alene forstås således, at de på finansloven afsatte midler til kollegiebyggeri har været afsat i blinde og uden form for overordnet planlægning eller koordinering. Dette må anses som kritisabelt, meddeler finansudvalget til medlem af Naalakkersuisut for finanser, Palle Christiansen.

Inatsisartut vedtog i 2006, at der skal gøres en ekstraordinær indsats på uddannelsesområdet. Derfor burde alle have været opmærksom på, at en øget indsats vil medføre et øget behov for kollegier.

Finansudvalget mener, at ansøgningen om bevilling til kollegiebyggeriet burde have været afvist. Men behovet for nye kollegier er så stort, at udvalget ikke havde andre valg end at godkende ansøgningen og understreger samtidig, at de ikke vil se yderligere forsinkelser i kollegiebyggeriet.