Østgrønland får deltagere med til Avannaata Qimussersua næste årFoto: Andreas Østergaard/KNR

Aflyst i år - men Avannaata Qimussersua bliver stort næste år

Coronavirus fik aflyst det traditionsrige løb i år - men næste år kommer der flere deltagere fra blandt andet Østgrønland og Qaanaaq.

Coronavirusset har spredt sig over hele verden fra Kina og med sig har det trukket et spor af død, isolation, lukning af skoler og udsættelser af sportsstævner og koncerter - for bare at nævne nogle få ting.

Her i landet har virusset blandt andet stoppet årets udgave af Avannaata Qimussersua. Men til næste år vender det traditionsrige slædeløb stærkt tilbage. 

Allerede på generalforsamlingen tilbage i oktober besluttede slædekørernes landsforening KNQK, at næste års Avannaata Qimussersua bliver større end normalt.

- Placering af løbet og omfang er vedtaget af generalforsamlingen og kan derfor ikke ændres uden videre, siger formand for KNQK Johan Olsen til KNR.

LÆS OGSÅ Avannaata Qimussersua er aflyst af frygt for coronasmitte

Næste års Avannaata Qimussersua får, udover de normale deltagere fra Upernavik i nord til Sisimiut mod syd, også deltagelse fra Qaanaaq-området og Østgrønland. Deltagelse fra Qaanaaq og Østgrønland skal fremover ske hvert tredje år.

Startområdet for hundeslædevæddeløbet i Ilulissat bliver fyldt op, når omkring 40 slæder kommer til start. Og næste års Avannaata Qimussersua får deltagelse af flere end 40 slæder, hvis det lykkes at få alle deltagere frem til det store stævne.

Stort arbejde

Og så bliver der trængsel i startområdet.

- Der er mulighed for at afvikle Avannaata Qimussersua uden fællesstart og i stedet som tidtagningsløb, forklarer Johan Olsen.

- Vi har faktisk afviklet Avannaata Qimussersua som tidtagningsløb, da der var snefattig vinter med meget is på slædevejen for en del år siden. Slædekuske var også tilfredse med forløbet, fordi der er mindre risiko for at skagler fra forskellige slæder vikler sig ind i hinanden, siger Johan Olsen.

Arrangørerne skal allerede nu gøre sig klar til næste års Avannaata Qimussersua.

- Der venter meget stort stykke arbejde. Der skal sikres indkvartering, placering af mange slædehunde og aftenarrangementer. Det er faktisk allerede nu, at arrangørerne skal i arbejdstøjet, siger Johan Olsen.

Avannaata Qimussersua får økonomisk støtte fra landskassen, kommuner og sponsorer.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl