Afgangsvederlag på 107 millioner kroner

BP's øverste direktør, Tony Hayward, kommer næppe til at lide nogen nød, hvis han, som ventet, får en fyreseddel eller bliver bedt om at tage sin under et bestyrelsesmøde i BP i London i dag.
Skrevet af Rune Langhoff
26. juli 2010 14:24

Ifølge rapporter i britiske medier får han 107 millioner kroner ned i lommerne i afgangsvederlag, hvis han bliver fyret.

Viser rapporterne sig korrekte, kan afgangsvederlaget skabe ny uro omkring BP, der i forvejen er under stærk kritik efter oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf, hvor millioner af liter råolie er sluppet ud i havet og forurenet kyster i det sydlige USA.

Tony Hayward har kæmpet for at genoprette BP's omdømme, efter boreplatformen Deepwater Horizon eksploderede den 20. april og sank to dage efter. Ved ulykken omkom 11 ansatte.

Men Hayward har ikke haft succes, og BP er under stort pres fra den amerikanske regering og befolkning for at gøre skaden god.

Alligevel skal det være planen at udbetale et afgangsvederlag på over 100 millioner kroner, skriver de to aviser The Financial Times og The Times i dag.

Beløbet svarer til en årsløn plus pension, skriver aviserne.

BP kalder oplysningerne "spekulation" og lover, at eventuelle ændringer i selskabets direktion vil blive meddelt, når de er truffet.